fil – bucuresti

Dragi prieteni, dupa cum probabil stiti, saptamana aceasta, pe 28, incepe Festivalul International de Literatura, la Clubul Taranului Roman din Bucuresti.

autori-filb-editia-a-ii-a

Am preluat de pe situl festivalului poza de mai sus si materialul de mai jos, in care este vorba si de JL Peixoto, ca sa vedeti ca nu v-am pacalit 🙂 cine stie, poate aveti chef sa dati o raita la festival si sa-l auziti pe dumnealui citind in portugheza din cartea „mea” (in portugheza, Nici o privire se numeste Nenhum olhar). Situl contine toate informatiile privitoare la festival, va invit sa-l „frunzariti”, virtual vorbind…

Prima zi a Festivalului

prilejuieste publicului intilnirea cu Jose Luis Peixoto, cel mai important scriitor portughez din „noul val”, considerat „noul Saramago”, care va citi din romanul sau de debut, Nici o privire, recent tradus in limba romana in cadrul colectiei „Biblioteca Polirom”, si cu Zahar Prilepin, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati prozatori rusi ai momentului, care va citi un fragment din cea mai controversata carte a lui, romanul Sankya.

Celor doi scriitori straini li se vor alatura Radu Aldulescu (cu lectura din romanul Ana Maria si ingerii, in curs de aparitie la Editura Cartea Romaneasca), Vasile Ernu (lectura din volumul Ultimii eretici ai Imperiului, recent aparut la Polirom) si Florin Iaru (lectura in premiera din volumul de povestiri Bucuresti – celalalt trotuar, in curs de aparitie la Editura Polirom).

Tema dezbaterii din prima seara a Festivalului, moderata de reprezentanti ai Suplimentului de cultura, este New Ways for the Old Literature: cit de mult cintareste traditia in romanele scriitorilor invitati, cit de mult este experimentalism?

La finele primei seri, publicul va avea ocazia sa vizioneze piesa de teatru Te iubesc! Te iubesc?, in regia lui Chris Simion.

Reclame

4 gânduri despre „fil – bucuresti

  1. tocmai ce-am terminat cartea lui peixoto, ai facut treaba foarte buna! felicitari!
    iar cartea mi s-a parut exceptionala. sper sa se traduca si cimitirul pianelor.

  2. Adriana spune:

    Wow! Am citit recenzia… 🙂 Nu mai pot de curiozitate!!! Abia astept sa citesc cartea. Tare as fi vrut sa fiu prima care sa iti dea un „feedback” dar… mi-au luat-o altii inainte. 😦 Bravo, Clari, felicitari!!! Te pupic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s